Stare de incompatibilitate pentru Serban Mihailescu, Istvan Antal si Radu Popa

 

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate în cazul senatorului Serban Mihailescu, precum si în cel al deputatilor Istvan Antal si Radu Popa, ca urmare a detinerii simultane de functii, contrar prevederilor legale.

Agentia Nationala pentru IntegritatePotrivit unui comunicat al ANI transmis miercuri AGERPRES, Serban Mihailescu a detinut, în perioada 19 decembrie 2012 — 24 decembrie 2013, atât calitatea de senator, cât si functia de administrator al unei societati comerciale, Istvan Antal, în perioada 19 decembrie 2008 — 11 decembrie 2013, atât calitatea de deputat, cât si functia de administrator al unei societati comerciale, iar Radu Popa, în perioada 20 decembrie 2012 — 9 ianuarie 2014, atât calitatea de deputat, cât si functia de administrator la doua societati comerciale.

Sursa citata mentioneaza ca persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la aparare.

Conform legii, persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii sau a încetarii de drept a mandatului.

„Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la încetarea mandatului”, se arata în comunicat.

ANI mai precizeaza ca îsi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie