Cum au privit profesorii oferta Guvernului privind banii pentru dezvoltare profesionala?

 

Umilinta si impresia ca sunt cumparati. Asta sustin ca au simtit profesorii care au refuzat cei 150 de euro oferiti de Guvernul Ponta, în prag de alegeri prezidentiale, pentru „dezvoltare profesionala“.

profesoriMai multi profesori atât din mediul preuniversitar cât si din mediul universitar au refuzat sa primeasca cei 150 de euro din partea Guvernului, bani despre care oficialii spun ca sunt acordati pentru dezvoltare profesionala. Dascalii sustin ca acesti bani ar fi trebuit dati la începutul anului scolar, nu în prag de alegeri, pentru a nu fi perceputi drept mita electorala.

„Cum sa-mi dea statul 150 de euro sa votez?! Trebuia sa ne dea înainte de începutul anului scolar, nu înainte de alegerile prezidentiale. Ma simt jignit“, a explicat pentru „Adevarul“ un profesor de informatica din Bucuresti.

La rândul sau, Monica Mocanu, profesoara în Buzau, arata ca „banii sunt transmisi într-un mod umilitor“. „Nu am fost întrebati daca ni-i dorim, am fost pusi în fata faptului împlinit, desi este vorba de un program european POSDRU care cred ca are niste reguli stricte. Concluzia mea este ca au fost bani europeni pentru mita electorala“, a explicat Mocanu.

Bani acordati „în conditii suspecte“

Si profesorii din mediul universitar sustin ca anuntul facut în pragul alegerilor prezidentiale este suspect.

„Cei 150 de euro au fost acordati în conditii foarte suspecte, printr-un proiect european despre care nu se stie prea mult. Din ce am înteles de la colegii nostri din Cluj, lor deja li s-au virat banii în cont, fara sa-i mai întrebe nimeni nimic. De asemenea, este suspect si faptul ca acesti bani au fost dati în plina campanie electorala, între cele doua tururi ale alegerilor. Din toate acestea rezulta o intentie clara din partea Guvernului de a cumpara voturile, însa, fiind vorba de bani europeni, sigur va urma o ancheta. Totul se aseamana cu gestul lui Gigi Becali de a scoate teancul de bani din buzunar si a arunca banii pe jos, privind cu dispret cum lumea se apleaca sa-i ia“, sustine profesorul universitar Radu Gramatovici, de la Facultatea de Matematica a Universitatii din Bucuresti, care a semnat, împreuna cu alti colegi, o scrisoare de refuz a celor 150 de euro adresata premierului Victor Ponta si oficialilor din Educatie.

Acestia nu sunt singurii care au avut o astfel de initiativa. În jur de o suta de profesori clujeni de la Universitatea „Babes-Bolyai“ au semnat o petitie online, în care protesteaza fata de alocarea sumei de 700 de lei pentru cadrele didactice în pragul turului doi al alegerilor prezidentiale 2014. Oana Craciun, Ioana Nicolescu, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie