MasterCard Romania a primit acceptul MFP pentru licentierea Trezoreriei ca acceptator de plati electronice

 

MasterCard România a primit acceptul Ministerului Finantelor Publice pentru începerea procedurilor de licentiere a Trezoreriei Statului ca acceptator al platilor electronice cu carduri MasterCard si Maestro, astfel încât populatia sa-si poata plati taxele si impozitele cu cardurile din martie 2015.

mastercardPersoanele fizice vor putea plati cu cardul, online si la terminalele Trezoreriei, impozitele si taxele administrate de catre ANAF, primarii si alte institutii publice, din 2015, conform unei ordonante de urgenta aprobate de Guvern, care creeaza cadrul legal pentru implementarea acestei modalitati de plata.

MasterCard a fost prima companie de plati care a comunicat Ministerului Finantelor Publice disponibilitatea pentru licentierea Trezoreriei Statului ca acceptator, în conditiile solicitate, licentierea directa a Trezoreriei putând deveni, astfel, o premiera mondiala, se arata într-un comunicat al operatorului de plati.

„Proiectul actual, care permite licentierea directa a Trezoreriei Statului si atasarea unei solutii de plata la Spatiul Virtual Privat este, de fapt, solutia optima pe care o cautam, atât pentru contribuabili, cât si pentru stat. Ea permite posesorilor de carduri MasterCard si Maestro sa-si plateasca nu unele taxe, ci toate taxele si impozitele, de oriunde din tara ar decurge acestea, într-un singur loc, printr-o singura solutie de plata”, a declarat în comunicat Cosmin Vladimirescu, directorul general al MasterCard pentru România.

Compania a anuntat ca va depune imediat documentatia necesara pentru licentierea Trezoreriei si va începe demersurile în cadrul organizatiei pentru tratarea întregului proces cu prioritate.

Procedurile de licentiere si implementare pot dura, potrivit Ministerului Finantelor Publice, între 6 si 12 luni.

MasterCard îsi propune ca termen de finalizare a procedurilor de licentiere si implementare a solutiei de plata online luna martie a anului viitor, termen de plata pentru multe dintre obligatiile fiscale ale contribuabililor. Raluca Ghinea, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie