A fost modificata metodologia privind organizarea si functionarea SUMAL

 

In Monitorul Oficial nr. 829 din 13 noiembrie 2014 a fost publicat Ordinul nr. 927/2014 al ministrului Mediului si Schimbarilor Climatice, Departamentul pentru Ape, Paduri si Piscicultura pentru completarea Metodologiei privind organizarea si functionarea monitorul oficial al romanieiSUMAL, obligatiile utilizatorilor SUMAL, precum si structura si modalitatea de transmitere a informatiilor standardizate, aprobata prin Ordinul ministrului delegat pentru ape, paduri si piscicultura nr. 837/2014.

In cadrul actului normativ se arata:

Persoanele fizice indreptatite prevazute de Legea nr. 144/2000 privind acordarea de facilitati persoanelor care au domiciliul in localitatile rurale aflate in zonele montane, republicata, si de Legea nr. 33/1996 privind repunerea in unele drepturi economice a locuitorilor Muntilor Apuseni, cu modificarile si completarile ulterioare, pot transporta masa lemnoasa de la locul de recoltare, in baza unui aviz de insotire primar emis de catre ocolul silvic care asigura administrarea sau serviciile silvice pentru suprafata de fond forestier de pe care s-a recoltat masa lemnoasa.

Materialele lemnoase prevazute de Legea nr. 144/2000, republicata, si de Legea nr. 33/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, rezultate in urma prelucrarii — scandura, grinzi, barne, araci de vie — pot fi transportate, la solicitarea scrisa a proprietarului materialelor lemnoase, cu precizarea destinatiei, in vederea valorificarii in targuri, piete, oboare, precum si in alte locuri destinate activitatilor comerciale, in baza unui aviz de insotire secundar pentru cherestele, emis in conditiile Hotararile Guvernului nr. 470/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre ocolul silvic emitent al avizului de insotire primar al materialelor lemnoase care au fost supuse prelucrarii.

Materialele lemnoase aflate in proprietatea persoanelor fizice, institutiilor publice si institutiilor de cult, care fac dovada detinerii acestora cu aviz de insotire, pot fi transportate de la locul de depozitare la locul in care se realizeaza prelucrarea sau la o alta destinatie, la solicitarea scrisa a acestora, cu precizarea destinatiei, in baza unui aviz de insotire secundar pentru materiale lemnoase, altele decat cherestelele, sau in baza unui aviz de insotire secundar pentru cherestele, emis in conditiile Hotararii Guvernului nr. 470/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre ocolul silvic in a carui raza teritoriala se afla depozitate materialele lemnoase. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie