Reteta succesului

 

Farmaciile suspectate ca au decontat la CNAS retete false aveau fiecare plan de vânzari de 250.000 de lei pe luna, în 8 martie, la o petrecere, angajatii fiind anuntati ca cine nu cunoaste „reteta succesului” va pleca, au declarat surse apropiate anchetei.
Potrivit surselor citate, „afacerea” s-a dezvoltat dupa ce un director de zona, fost reprezentant medical care se ocupa de comercializarea de medicamente si cunostea mai multi medici, a anuntat ca va optimiza vânzarile. Asa s-a ajuns ca medicii sa prescrie retete fictive pentru un comision de numai trei la suta, iar farmaciile sa obtina vânzari foarte mari. Astfel, fiecare punct de lucru implicat în retea avea plan de vânzari de 250.000 de lei pe luna, au precizat sursele citate. În timpul audierilor, o angajata a lantului de farmacii implicat în ancheta a descris modul în care farmacistele erau constrânse sa ia parte la aceasta frauda. Femeia a explicat ca anul acesta, pe data de 8 martie, firma ar fi organizat o petrecere la care au fost invitate toate angajatele si în cadrul careia au fost anuntate ca cine nu cunoaste „reteta succesului” va pleaca, au mai spus sursele citate.

În dosarul eliberarii de retete false, în care medici si farmacisti din cadrul aceleiasi retele farmaceutice sunt acuzati ca au fraudat bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) prin compensarea frauduloasa a contravalorii unor retete false si au produs astfel un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de lei, sunt urmarite penal 34 de persoane.

Parchetul Tribunalului Bucuresti a dispus în 9 octombrie începerea urmaririi penale fata de 22 de persoane, iar vineri, alte 12 persoane, medici si farmacisti, au fost puse sub acuzare. Anchetatorii au audiat vineri la Politia Capitalei, 15 persoane, medici si farmacisti. În urma audierilor, procurorii au dispus fata de 12 dintre acestea începerea urmaririi penale pentru înselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual si uz de fals, luare de mita sau dare de mita. Anterior, surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca 15 persoane, printre care mai multi medici ai Spitalului Fundeni din Capitala, sunt audiate la sediul Politiei Capitalei în dosarul retetelor false. În acest dosar, procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au emis în 9 octombrie ordonante de retinere pentru 13 persoane, ulterior cerând instantei arestarea a 12 dintre acestea, respectiv Wychy-Nessy Prioteasa-Constantinescu, Adriana Liliana Craina, Geta Vecserdi, Mihaela Munteanu, Cristina Daniela Sescu, Gabriel Sescu, Laurentiu Aurelian Sescu, Maria Mirabela Sescu, Sorin Gelu Patrascu, Mirela Gabriela Mihai, Anca Mihaela Solomon si Claudia Elena Serban. Tribunalul Bucuresti a decis în 10 octombrie arestarea preventiva a noua persoane dintre cele retinute în dosarul eliberarii de retete false, în cazul altor trei fiind dispusa interdictia de a parasi localitatea.

Anca Dumitrescu, Zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie