In ultimii zece ani Romgaz a pierdut 20% din productia de gaze

 

Romgaz (SNG), cel mai mare producator de gaze din România controlat de stat, a depasit pragul de un miliard de lei la profitul net (1,11 mld. lei) în primele noua luni ale anului, în crestere cu aproape 40% comparativ cu perioada similara a anului trecut, compania lucrând la o marja neta de 34%.

romgaz platformaÎn acest timp însa, productia a stagnat, iar în trimestrul trei compania nici macar nu a înregistrat cheltuieli de explorare, singura activitate prin care pot fi identificate noi resurse. Daca în 2003 Romgaz extragea 6,9 miliarde de metri cubi de gaze naturale, anul trecut compania a raportat o productie de 5,6 miliarde de metri cubi, ceea ce echivaleaza cu o scadere de 20% a productiei de gaze naturale în perioada analizata.

„Peste jumatate din bugetul de investitii se duce pe partea de explorare si productie“, spune însa Virgil Metea, directorul general al Rom­gaz, fara a explica exact felul în care a fost investit bugetul total de 751 mil. lei în primele noua luni.

Romgaz a înregistrat în primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 3,28 miliarde de lei (747 de milioane de euro), cu 27% mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut, factorul principal care a stat în spatele acestei cresteri fiind scumpirea gazelor cu 28,6% comparativ cu 2013. Roxana Petrescu, zf.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie