Eurostat: Romania a avut cea mai mare crestere economica din UE in trimestrul III

 

România a avut a cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana în trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, potrivit unei estimari preliminare publicata vineri de Oficiul european pentru Statistica (Eurostat).

somaj in crestereDatorita unei cresteri economice trimestriale de 1,9%, România este lider în UE, urmata de Polonia (0,9%), Marea Britanie si Grecia, ambele cu o crestere de 0,7%. Potrivit Eurostat, economia zonei euro a urcat cu 0,2% dupa un avans de 0,1% în trimestrul precedent iar Uniunea Europeana a înregistrat o crestere economica de 0,3%, dupa un avans de 0,2% în trimestrul al doilea.

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, PIB-ul României a înregistrat o crestere de 3,3%, a doua mare crestere din Uniunea Europeana dupa avansul de 3,45% înregistrat de economia poloneza. În schimb, cresterea anuala înregistrata de economia zonei euro a ramas la 0,8% în timp ce PIB-ul UE a înregistrat un avans de 1,3%, acelasi cu cel înregistrat în trimestrul al doilea.

Datele Eurostat sunt similare cu estimarile semnal anuntate vineri dimineata de Institutul National Statistica (INS), potrivit carora economia României a crescut în trimestrul trei din acest an cu 1,9% fata de trimestrul doi, iar avansul a fost de 3,3 procente comparativ cu perioada similara din 2013. capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie