Eurobank are pierderi de 92,5 milioane de euro in Romania

 

Eurobank, proprietarul Bancpost, a constituit in trimestrul al treilea provizioane pentru credite neperformante in Romania in valoare de 104 milioane de euro, iar pierderile la noua luni au atins 92,5 milioane de euro, reiese din datele publicate in acest an de institutia financiara.
eurobankEurobank a incheiat primele noua luni din 2013 cu pierderi inainte de taxe si elemente minoritare de 26,1 milioane de euro. Institutia financiara nu a raportat anul trecut date referitoare la rezultatele obtinute in trimestrul al treilea in Romania.
Activele bancii elene in Romania se situau la sfarsitul lunii septembrie la 3,38 miliarde de euro, in scadere de la 3,46 miliarde de euro la sfarsitul primului semestru. In decembrie 2013, activele se ridicau la 3,85 miliarde de euro. Soldul brut al creditelor a scazut in trimestrul al treilea fata de trimestrul precedent cu 2,7%, de la 2,62 miliarde de euro la 2,55 miliarde de euro. Comparativ cu sfarsitul anului trecut, soldul creditelor s-a redus cu 6%, de la 2,71 miliarde de euro.
Banca inregistra la sfarsitul trimestrului al treilea credite cu intarzieri la plata mai mari de 90 de zile in valoare de 822 milioane de euro, in urcare de la 820 milioane de euro la sfarsitul lunii iunie. In decembrie 2013, aceste credite se ridicau la 758 milioane de euro.
Portofoliul de depozite al Eurobank pe piata romaneasca era la sfarsitul lunii septembrie de 1,87 miliarde de euro, fata de 1,89 miliarde de euro in luna iunie si 1,87 miliarde euro in decembrie 2013. Banca a inregistrat in trimestrul al treilea, in Romania, cheltuieli operationale de 27 milioane de euro, apropiate de nivelul de 26,8 milioane de euro in trimestrul precedent. Mediafax.

 

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie