Judecator Adina Ghita: Se recomanda intelegerea partilor, e o obligatie profesionala inscrisa in Codul de procedura civila pentru toti magistratii din civil

 

Adina Ghita, presedintele Tribunalului Dolj a participat la Conferinta Nationala a Mediatorilor, editie organizata anul acesta la Timisoara.

adina elvira ghita judecatorJudecatorul a prezentat eforturile pe care le fac magistratii in vederea impacarii partilor prin mediere: „La noi este o asociatie a judecatorilor care sprijina medierea tocmai din motivul ca este una din cele mai incarcate instante din tara si intotdeauna mi-am dorit sa scapam de cauzele cui? Doi oameni se judeca pentru ca nu se inteleg si gasesc motive sa se judece pana ajung ori sa se inteleaga ori pana se termina situatia. La Craiova exista nu doar bunavointa ci si implicare. S-au facut cursuri cu Centrul de Mediere s-au facut cursuri pe formarea descentralizata, se recomanda intelegerea partilor, e o obligatie profesionala inscrisa in Codul de procedura civila pentru toti magistratii din civil. E o chestiune de educatie civica.” a afirmat Adina Ghita.

Pe de alta parte magistratul a afirmat ca exista cazuri in care partile nu sunt dispuse sa apeleze la instrumentul medierii: „Oamenii vor sa se certe, vor sa fie judecati de un judecator. Nu-i poti obliga sa apeleze la mediere. Exista bunavointa, dar daca apare aceasta chestiune nu va mai fi nici bunavointa.” a conchis judecatorul Adina Ghita.

I.T.F.

Sursa foto: agerpres

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie