DNA: Prejudiciul in dosarul lui Tudor Pendiuc este de 5 milioane de euro

 

Prejudiciul din dosarul în care a fost retinut primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc este de cinci milioane de euro, a comunicat DNA.

dnaDin ordonantele de retinere întocmite de procurori a reiesit ca, în cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. este societatea care are asigura transportul public local în municipiul Pitesti, având ca actionar unic Consiliul local Pitesti. În „strategia de dezvoltare durabila a serviciului de transport public local de calatori în mun. Pitesti”, care raspundea unui interes public, era prevazut ca S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. sa înlocuiasca parcul auto cu 80 de autobuze noi, achizitionate de Consiliul local prin alocare de fonduri.

Primarul Pendiuc Tudor ar fi facut demersuri astfel încât, cu încalcarea prevederilor legale, sa fie încheiat, executat si prelungit un contract de asociere in participatiune între S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. si societatile private CNCD S.A./S.C. GIREXIM UNIVERSAL S.A, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro (23.013.099,65 lei), în folosul ultimelor doua societati, la care printre actionari se afla omul de afaceri Visoiu Valentin.

Sub pretextul inexistentei fondurilor publice necesare achizitionarii celor 80 de autobuze, primarul Pendiuc Tudor a determinat încheierea contractului de asociere în participatiune, în conditiile în care, cele doua firme private erau obligate sa detina autobuzele în proprietate, însa ele le-au achizitionat în leasing, cu putin timp înainte de încheierea contractului.

Citeste mai departe pe digi24.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie