Tudor Pendiuc, primarul din Pitesti a fost retinut de procurorii DNA

 

Primarul Pitestiului Tudor Pendiuc a fost retinut, joi, de procurorii DNA, în dosarul în care cercetat pentru fapte de coruptie privind acordarea unor contracte de achizitii publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro.

dnaSurse judiciare au precizat pentru MDIAFAX ca este acuzat de abuz în serviciu (doua acte materiale) si luare de mita (un act material).

Potrivit surselor citate, mita ar fi constat într-un apartament primit de fiica sa, Ema Pendiuc, în valoare de aproximativ 130.000 de euro.

Ema Pendiuc le-a spus anchetatorilor ca apartamentul care se presupune ca ar fi fost primit drept mita a fost în realitatea cumparat, prin contract de vânzare- cumparare, cu chitanta.

Ema Pendiuc, retinuta si ea joi seara în acest dosar, este acuzata de complicitate la luare de mita.

Omul de afaceri pitestean Valentin Visoiu, care controleaza grupul de firme Conarg, a fost si el retinut de procurorii DNA în dosarul de coruptie al primarului Pitestiului. Potrivit unor surse judiciare, Valentin Visoiu este suspectat de dare de mita.

Directorul Directiei Tehnice si de Urbanism din Primaria Pitesti, Emilian Nechita, a fost adus la sediul DNA din Capitala, joi seara.

Tudor Pendiuc a fost adus la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cu o masina, în jurul orei 12.40.

Primaria Pitesti si locuinta lui Tudor Pendiuc au fost perchezitionate de procurori, joi dimineata. În acelasi dosar au fost facute perchezitii la sediile mai multor firme, precum si la locuintele unor persoane, din Pitesti si Bucuresti.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca dosarul vizeaza activitatea de transport public de persoane, realizata, în ultimii sapte ani, de o asociere de firme, între care SC Publitrans 2000 SA, firma detinuta în totalitate de Consiliul Local Pitesti, si doua firme private, respectiv SC CNCD SA si SC Girexim Universal SA.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie