MSI a actualizat lista furnizorilor de servicii de certificare pentru semnatura electronica

 

Lista firmelor care ofera servicii de certificare pentru semnatura electronica a fost actualizata recent de Ministerul pentru Societatea Informationala, dupa ce unul dintre cei cinci furnizori de astfel de servicii si-a reinnoit acreditarea.

semnatura electronicaMinisterul pentru Societatea Informationala a prelungit acreditarea furnizorului de servicii de certificare pentru semnatura electronica, Alfatrust Certification, pana pe 4 noiembrie 2017, se arata intr-un document publicat recent pe site-ul ministerului. Acest lucru vine in conditile in care firmei respective i-a expirat acreditarea marti, 4 noiembrie 2014.

Ca urmare a acestei modificari, Ministerul Comunicatiilor a publicat recent pe pagina sa de internet Registrul furnizorilor de servicii de certificare pentru semnatura electronica actualizat (disponibil in fisierul atasat). Conform acestui document, iata pana cand sunt valabile acreditarile firmelor care ofera semnatura electronica:

Trans Sped – 2 iulie 2017;
Digisign – 23 iulie 2017;
Certsign – 31 iulie 2017;
Alfatrust Certification – 4 noiembrie 2017;
Centrul de Calcul – 14 martie 2015.

Primele trei firme din lista de mai sus, Trans Sped, Digisign si Certsign, si-au reinnoit acreditarile in vara acestui an.

Atentie! In cazul in care se emit certificate dupa expirarea acreditarii acestea pot fi folosite ca certificate calificate, dar nu au valoare juridica in instanta, ne-au explicat recent reprezentantii Ministerului pentru Societatea Informationala. In schimb, un certificat eliberat in perioada de valabilitate a acreditarii furnizorului de servicii de certificare este valabil in instanta, au adaugat sursele citate. Elena Voinea, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie