Investitiile OMV ar putea fi afectate din cauza pretului scazut al petrolului

 

Grupul energetic austriac OMV i-a avertizat joi pe investitori că ar putea rata tinta de productie fixată pentru 2016, în conditiile în care pretul redus al petrolului îi afectează programul de investitii, transmite Reuters.
omvObiectivul anuntat anterior de OMV privea realizarea unei productii de 400.000 de barili echivalent petrol pe zi în 2016, gratie unor investitii de aproximativ 3,9 miliarde de euro pe an până în 2016.

Cu toate acestea pretul barilului de petrol a scăzut cu aproape 25% în ultimele luni atingând cele mai scăzute valori din ultimii patru ani, reducând valoarea de piată a companiilor petroliere si obligându-le să taie chletuielile.

OMV a precizat că va revizui ritmul investitiilor pentru următorii doi-trei ani, urmând să anunte o decizie în acest sens în luna februarie a anului următor.
OMV se confruntă nu doar cu scăderea pretului petrolului ci și cu o restructurare a echipei manageriale.
Luna trecută OMV a anuntat că directorul general, Gerhard Roiss, va demisiona din functie anul viitor, cu doi ani înainte de terminarea mandatului său, în timp ce operatiunile din domeniul gazelor naturale urmează să fie incluse într-o nouă divizie downstream.

Tot joi, OMV a anuntat că în trimestrul al treilea profitul său net a crescut cu 6% până la 281 milioane de euro, peste estimările analistilor care mizau pe un rezultat de 271 milioane de euro.

De asemenea productia a crescut cu 13% până la la 311.000 de barili echivalent petrol pe zi.

Grupul austriac a finalizat modernizarea rafinăriei Petrobrazi, ceea ce a avut un efect pozitiv asupra profitabilitătii sale.
Grupul austriac OMV este actionarul majoritar al Petrom, cu o participatie de 51,01%.

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol și gaze.agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie