Alegeri prezidentiale 2014. Declaratia pe propria raspundere pentru votantii din diaspora

 

MAE anunta ca declaratia pe propria raspundere necesara pentru românii care voteaza în strainatate este disponibila atât pe site-ul institutiei, cât si pe cel al Biroului Electoral Central, reamintind ca formularul poate fi completat înainte de intrarea în sectia de votare, unde va fi doar semnat.

Vot1„Conform deciziei BEC nr. 125D din data de 4 noiembrie, emisa ca urmare a întrevederii si pe baza propunerilor ministrului Afacerilor Externe, MAE pune la dispozitia cetatenilor români care vor vota în strainatate la turul doi de scrutin pentru alegerea presedintelui României formularul declaratiei pe proprie raspundere. Formularul este disponibil pe site-ul MAE, inclusiv în cadrul sectiunii dedicate alegerilor prezidentiale: http://www.mae.ro/prezidentiale-2014”, se arata într-un comunicat al institutiei.

VEZI AICI DECLARATIA pe propria raspundere

MAE precizeaza ca alegatorii români din strainatate pot descarca de pe site formularul declaratiei pe proprie raspundere conform careia nu au mai votat si nu vor mai vota la turul de scrutin din 16 noiembrie 2014 pentru alegerea presedintelui României si îl pot completa înainte de a intra în sectia de votare. În schimb, semnarea si datarea se vor face în fata membrilor sectiei de votare.

Ministerul de Externe informeaza ca formularul a fost postat si pe site-ul Biroului Electoral Central:http://www.bec2014.ro/.

Completarea declaratiei este o conditie absolut necesara exercitarii dreptului la vot, prevazuta de art. 44 alin. (5) din Legea Nr. 370/ 2004 pentru alegerea presedintelui României, precizeaza MAE.

Important! Formularul poate fi completat de titular înainte de a intra în sectia de votare, dar semnarea si datarea sa se va face în fata membrilor sectiei de votare. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie