Cresterea salariilor din sistemul sanitar aprobata de Guvern

 

Guvernul a adoptat, marti, majorarea salariilor în sistemul sanitar si asistenta sociala. De la 1 ianuarie, 300.000 de persoane din subordinea Ministerelor Sanatatii, al Apararii Nationale si Afacerilor Interne, dar si din reteaua autoritatilor locale vor beneficia de o majorare a salariului cu 100 de lei brut (cca 80 de lei net).

guvernul ponta 3Cresterea salariilor pentru cele aproximativ 300.000 de persoane înseamna ca impactul bugetar pentru anul viitor va fi în jur de 300 de milioane de lei, a precizat, pentru Telejurnal, corespondentul TVR Roxana Neagu.

La propunerea Ministerul Sanatatii, dupa negocierele avute cu sindicatele, astazi guvernul a adoptat OUG privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar si sistemul public de asistenta sociala, a anuntat, marti, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

De majorarea cu 100 de lei brut lunar va beneficia, de la 1 ianuarie 2015, tot personanul din sanatate.

Începând de la 1 ianuarie 2015, tot personalul din sistemul public sanitar si cel de asistenta sociala vor beneficia de majorarea de 100 de lei la cunatumul brut al salariilor de baza. Asta înseamna tot persoanlul din sanatate, indiferent ca vorbim de subordinea Ministerului Sanatatii, reteaua autoritatilor locale, dar si retelele speciale: MAPn si MAI. Practic, este vorba de 300.000 de persoane din subordinea celor trei ministere, a precizat ministrul. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie