23 de ani si patru luni de inchisoare pentru Omar Hayssam prin aplicarea noului Cod Penal

 

Curtea de Apel Ploiesti, care a judecat sesizarea comisiei din Penitenciarul Margineni privind aplicarea noului Cod Penal în cazul lui Omar Hayssam, a stabilit o pedeapsa de 23 de ani si patru luni de închisoare pentru acesta în cele trei dosare în care fusese condamnat.

omar hayssamMagistratii Curtii de Apel Ploiesti, care au judecat sesizarea formulata de Comisia de evaluare a incidentei aplicarii legii penale mai favorabile din Penitenciarul Margineni în cazul lui Omar Hayssam, au stabilit o pedeapsa de 23 de ani si patru luni de închisoare si cinci ani de interzicere a dreptului de avea calitatea de administrator sau de membru al consiliului de administratie al unei societati comerciale pentru Hayssam în dosarul rapirii celor trei jurnalisti, al înselaciunii în cazul „Volvo” si al fraudelor în cauza „Foresta Nehoiu”.

Astfel, Curtea de Apel Ploiesti a descontopit pedepsele date lui Omar Hayssam în dosarul de înselaciune cu consecinte deosebit de grave în forma continuata si asociere în vederea savârsirii de infractiuni si în dosarul în care acesta a fost condamnat definitiv, în anul 2010, pentru bancruta frauduloasa si constituire de grup infractional organizat, pentru fiecare pedeapsa fiind aplicate prevederile noilor prevederi penale.

De asemenea, în dosarul de terorism al lui Omar Hayssam magistratii cu descontopit pedepsele, reducând pedeapsa principala de 20 de ani închisoare aplicata prin sentinta pentru comiterea infractiunii de complicitate la acte de terorism la maximul special prevazut de legea noua si anume 13 ani si patru luni de închisoare.

În final, Curtea de Apel Ploiesti a stabilit pentru Omar Hayssam pedeapsa principala cea mai grea, aceea de 13 ani si patru luni închisoare, la care a adaugat un spor de o treime din totalul de 30 de ani al celorlalte pedepse din celelalte dosare în care sirianul a fost condamnat definitiv, pedeapsa rezultanta fiind de 23 de ani si patru luni de închisoare, cu o pedeapsa complementara de cinci ani interzicerea dreptului de avea calitatea de administrator sau de membru al consiliului de administratie al unei societati comerciale.

Instanta a dispus, de asemenea, anularea mandatelor de executare a pedepsei cu închisoarea emise anterior în cazul lui Omar Hayssam si emiterea unui nou astfel de mandat, conform noilor dispozitii.

Sentinta pronuntata joi de Curtea de Apel Ploiesti nu este definitiva si poate fi contestata în trei zile de la comunicare. Daciana Ilie, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie