Seful Directiei Agricole Mures, Liviu Timar si omul de afaceri Ioan Pop retinuti pentru fapte de coruptie vor fi cercetati sub control judiciar

 

Seful Directiei Agricole Mures, Liviu Timar, si omul de afaceri Ioan Pop, retinuti miercuri de procurorii DNA pentru fapte de coruptie, vor fi cercetati sub control judiciar, au decis magistratii Tribunalului Mures.

ciocanTribunalul Mures a respins, miercuri, propunerea DNA de arestare preventiva a sefului Directiei Agricole Mures, Liviu Timar, si a omului de afaceri Ioan Pop, care fusesera retinuti tot miercuri de procurorii anticoruptie.

Magistratii au dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar în cazul ambilor inculpati, impunându-le mai multe conditii, printre care sa nu paraseasca teritoriul tarii si sa nu îsi schimbe locuinta fara încuviintarea anchetatorilor, precum si sa nu comunice între ei în mod direct sau indirect si sa nu ia legatura cu 13 martori si cu membrii familiilor acestora. De asemenea, cei doi mai trebuie sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de câte ori sunt chemati.

Decizia instantei poate fi contestata în termen de 48 de ore de la pronuntare.

Reprezentantii Biroului de presa al Tribunalului Mures au precizat, joi, pentru MEDIAFAX, ca pâna la acest moment nu a fost formulata nicio contestatie în acest dosar.

Adrian Deaconu de la Biroul de presa al DNA a declarat ca institutia sa va face “cu siguranta” contestatie fata de decizia Tribunalului Mures.

Seful Directiei Agricole Mures, Liviu Timar, a fost retinut de procurorii DNA pentru luare de mita si primire de foloase necuvenite, ambele în forma continuata, în timp ce omului de afaceri Ioan Pop i se imputa folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, precum si infractiunile de înselaciune, dare de mita, toate în forma continuata, si desfasurarea de activitati cu organisme modificate genetic fara a solicita si a obtine autorizatiile prevazute de reglementarile specifice. Ela Giurgea, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie