Cum sustine statul afacerile de tip antreprenorial? Antreprenor: La noi nimeni nu stie sa te sfatuiasca din partea statului, dar stie ce nu faci bine cand vine un control

 

Statul nu sustine afacerile de tip antreprenorial, cei care vor sa înceapa o afacere neavând niciun suport din partea acestuia. Mai mult, procesul antreprenorial este îngreunat din cauza birocratiei, spune Adrian Simion, proprietarul Guido Coffee, o prajitorie de cafea.

computer-controlat„De când am început sa planificam, a durat noua luni pâna am deschis. Doua luni a fost planul de afaceri, sapte luni birocratia”, a povestit Simion propria sa aventura ca antreprenor. Adrian Simion a fost invitat la cea de-a doua editie a întâlnirilor cu mediul de afaceri organizate de Ziarul Financiar în cadrul campaniei „România 5% crestere economica”.

„La noi, nimeni nu stie sa te sfatuiasca din partea statului, dar stie ce nu faci bine când vine un control. Pentru o companie mare e usor sa asigure aceasta nevoie, avocati, consultanti, pentru un start-up e extrem de greu sa faca fata acestei provocari”, a continuat Simion.

Problemele întâlnite de proprietarul Guido Coffee au fost confirmate si de Ioana Romanescu, fondatorul start-up-ului Cupcake Philosophy, care adauga pe lista de provocari pentru afacerile antreprenoriale orientarea clientilor catre produse ieftine si tendinta catre afaceri nefiscalizate.

„Ce lipseste, pe lânga suportul de la stat si faptul ca birocratia e extinsa, e faptul ca lumea nu apreciaza în continuare calitatea serviciilor. Se raporteaza în continuare la pret. Eu sunt tot timpul întrebata daca vreau cu factura sau fara, desi de fiecare data merg pe factura. E o presiune foarte mare pe comertul fara factura”, a spus Romanescu. Alexandru Matei, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie