Judecatorul Stan Mustata in arest la domiciliu

 

Judecatorul Stan Mustata, acuzat ca a primit mita pentru a da solutii favorabile în dosare pe care le judeca, a fost eliberat din arest si va sta în arest la domiciliu, iar grefiera Mariana Curea va fi judecata sub control judiciar, în urma unei decizii definitive a instantei supreme.

judecatorul stan mustataJudecatorii Înaltei Curti de Casatie si Justitie au admis, marti, contestatia judecatorului suspendat Stan Mustata în cazul deciziei din 20 octombrie a Curtii de Apel Bucuresti, care i-a respins cererea de înlocuire a masurii arestarii preventive cu arestul la domiciliu.

De asemenea, instanta suprema a respins contestatia procurorilor DNA si a mentinut în cazul grefierei Mariana Curea decizia Curtii de Apel Bucuresti, de înlocuire a arestarii preventive cu masura controlului judiciar.

În perioada în care va fi sub control judiciar, Mariana Curea trebuie sa se prezinte la instanta ori de câte ori este chemata, sa anunte daca îsi schimba locuinta si sa mearga la politie în zilele stabilite prin programul de supraveghere. De asemena, Mariana Curea are interdictie sa paraseasca Bucurestiul si sa ia legatura cu judecatorul Stan Mustata si cu martorii din dosarul în care este judecata.

Judecatorul Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti, acuzat de luare de mita si trafic de influenta, si complicea magistratului, grefiera Mariana Curea, de la aceeasi instanta, erau în arest preventiv din 30 aprilie.

În dosarul de coruptie sunt judecati si Ion Boraciu, Florian Alexandru si Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Mustata ar fi cerut bani de la unii inculpati si condamnati, în schimbul unor pronuntari favorabile acestora. Cel de-al treilea barbat a fost trimis în judecata pentru ca ar fi dat bani pentru a obtine o sentinta favorabila.

La termen de judecata din 20 octombrie, Stan Mustata le spunea judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti ca este „bautor de vin” si ca, daca nu ar fi consumat alcool, ar fi constientizat „pericolul” si nu ar mai fi ajuns în boxa acuzatilor.

Mustata a sustinut în fata instantei ca dosarul sau a fost „fabricat artificial”, pornind de la banuiala ca el ar fi încercat sa tergiverseze dosarul ICA. Otilia Ciocan, mediafax.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie