Huffington Post despre afacerea EADS din Romania. Nume sonore implicate

 

Jurnalistii de la publicatia Huffington Post, editia germana online, publica un amplu articol despre afacerea EADS din România. Ziaristii scriu despre implicarea în semnarea acestui contract a fostului cancelar german Gerhard Schroder, a Elenei Udrea, dar si a ministrului Ioan Rus. Acestia mai spun ca procurorii DNA ar putea cere, saptamâna viitoare, aviz pentru urmarirea penala a fostilor ministri implicati în negocierea si semnarea contractului.

presa strainaJurnalistii scriu ca în afacerea EADS România s-au implicat mai multi oameni de afaceri importanti, dar si demnitari din Germania.

„Pe lânga firme ca EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computers si Microsoft, în aceasta afacere apar si nume precum Gerhard Schroder, Bodo Hornbach, Ion Tiriac si Klaus Mangold, alaturi de cel al candidatei la presedintia tarii Elena Udrea”, relateaza huffingtonpost.de.

Din textul articolului reiese si modul în care aceste persoane ar fi acordat sprijin pentru ca statul român, prin Ministerul de Interne, sa semneze un contract pagubos, spun procurorii.

„Cercetarile DNA, initiate dupa ce obtinuse informatii din partea FBI, deschid problema implicarii lui Gerhard Schroder, Klaus Mangold si Ion Tiriac: ei au facilitat afacerea prin faptul ca în acea perioada purtasera mai multe runde de discutii la nivel guvernamental la Bucuresti”, relateaza publicatia online.

Jurnalistii de la Huffingtonpost scriu si despre implicarea în aceasta afacere a actualului ministru al Transporturilor, Ioan Rus: „Una dintre figurile centrale o reprezinta Ioan Rus, fost director general DaimlerChrysler pentru Transilvania (pâna în 2000), apoi ministru de interne român si responsabil pentru încheierea afacerii MAI-EADS.”

Potrivit procurorilor, contractul EADS a fost semnat în anul 2004 de ministrul de interne Marian Saniuta. Pretul initial a fost stabilit la 540 de milioane de euro, dar a fost suplimentat, prin acte aditionale, pâna la peste 700 de milioane de euro. Procurorii DNA spun ca multe dintre acte ar fi fost încheiate dupa ce mai multi fosti ministri si demnitari din MAI ar fi primit mita de câteva milioane de euro – se arata în articol. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie