Salariile lucratorilor din Posta Romana vor creste in luna noiembrie

 

Salariile tuturor lucratorilor din Posta Româna vor creste în luna noiembrie, iar la acest moment estimam pentru sfârsitul anului 2014 un profit de peste 10 milioane de euro pentru companie, a declarat, marti, Razvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informationala.

postas‘Ma bucur ca am vazut cifrele: 6,5 milioane de euro profit brut pâna în acest moment pentru Posta. Estimam un profit, pâna la sfârsitul anului, care sa depaseasca 10 milioane de euro, ceea ce ne creeaza un confort deosebit. Asta înseamna ca, în 2014-2015, nu numai ca riscul insolventei a disparut, dar vom majora salariile pentru toti factorii postali, în conformitate cu întelegerile pe care sindicatul le are, începând de luna viitoare. Asta înseamna ca vom face investitii în echipamemte si toate promisiunile pe care le-am facut la adresa lucratorilor din Posta Româna se vor îndeplini. Va pot spune ca majorarea salariilor se va face pe diferite clase. Cei care au salariul cel mai mic vor primi marirea cea mai semnificativa’, a afirmat Cotovelea.

Referitor la procesul de privatizare a companiei, ministrul de resort a mentionat ca, în prezent, Comitetul de privatizare analizeaza oferta tehnica depusa de catre Posta belgiana urmând ca oferta financiara sa fie deschisa ulterior, scrie Agerpres.

La sfârsitul lunii septembrie a acestui an, Ministerul pentru Societatea Informationala /MSI/ anunta, într-un comunicat de presa, ca operatorul belgian de servicii postale bpost a avansat o oferta neangajanta pentru achizitionarea pachetului de 51% din actiunile Companiei Nationale Posta Româna /CNPR/.

Guvernul României a decis, în 12 decembrie 2012, demararea procedurii de privatizare a Postei Române prin metoda majorarii de capital prin aport de capital privat. Aceasta presupune dobândirea de catre un nou investitor a unui pachet de actiuni reprezentând 51% din capitalul social al companiei, inclusiv cel rezultat ca urmare a conversiei în actiuni a creantelor statului fata de companie. economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie