Ce competente si abilitati ar trebui sa detina un mediator?

 

Am citit un articol despre mediere si mediatori in care autorul e de parere ca a fi mediator este recomandat, in opinia sa, sa fie si jurist. Respect parerea acestui domn si voi emite o alta opinie personala despre competentele si abilitatile pe care trebuie sa le detina un mediator.

Acte mediatoriIn primul rand, pentru a fi un bun mediator trebuie sa-ti devirusezi vocabularul de cuvintele si expresiile negative, virusi, cum imi place mie sa-i numesc. Acest lucru este necesar, deoarece fiecare dintre noi in cadrul educatiei primite in asa numitii ,,cei sapte ani de-acasa”, am implementat in gandire si acele cuvinte si expresii care odata adresate cuiva, este ca si cum individul ar trimite sageti otravite receptorului. Daca receptorul pune la suflet aceste cuvinte, cu siguranta il va afecta pe acesta sub aspect energetic, descarcand de energie pozitiva persoana careia ii sunt trimise aceste sageti verbale sau scrise. Ceea ce nu cunoaste sau ignora cel care ataca energetic in acest fel, este faptul ca cel mai mult este atacat in interior el personal ca emitator, iar in timp va avea de suferit in mod sigur sub aspectul sanatatii personale.

In al doilea rand, un mediator trebuie sa aiba studii superioare intr-unul din diversele domenii existente. Aceste domenii pot fi in orice materie, pentru simplu fapt ca cei care urmeaza o facultate o fac pentru a se initia si specializa intr-o anumita profesie. Viata a dovedit inca din cele mai vechi timpuri ca nu exista domeniu de activitate sau profesie in societate care sa nu dea nastere la conflicte. Rezulta deci ca avem de-a face cu o asa-zisa NATURA DE CONFLICT. Aceasta natura a conflictului este printre altele profesia, familia, societatea, relatiile sociale, etc. Acele conflicte care sunt incadrate de stat in dispozitiile codului penal le numim conflicte in materie penala. Intr-un cuvant natura conflictului este sociala, iar conflictul este uman.

Citeste mai departe pe mediereinromania.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie