Programul „Locuri de munca pentru tinerii absolventi 2014”. 500 de acorduri semnate de DIMMMAT pentru 2.000 de locuri de munca destinate tinerilor absolventi

 

Departamentul pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT) a semnat, pâna în prezent, 500 de acorduri pentru 2.000 de locuri de munca destinate tinerilor absolventi, a declarat, luni, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Florin Nicolae Jianu, care a participat la o sesiune de informare privind programele nationale cu finantare nerambursabila de la bugetul de stat.

florin jianu‘Programul ‘Locuri de munca pentru tinerii absolventi 2014′ a început la sfârsitul lunii august si se deruleaza pâna în vara viitoare. Deja avem 500 de acorduri pentru aproximativ 2.000 de locuri de munca si semnam în continuare cu firmele. Este un program foarte bine primit’, a spus Florin Jianu.

Ministrul a explicat ca sprijinul financiar acordat firmelor va acoperi plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolventii de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolventii de studii superioare, pe o perioada de minimum 6 luni si de maximum 12 luni. Programul presupune implementarea a opt proiecte prin care se vor acorda subventii în valoare de 40 de milioane de euro, pentru crearea a 6.400 noi locuri de munca destinate tinerilor absolventi.

Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism si Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti au organizat, luni, la sediul universitatii, o sesiune de informare privind programele nationale cu finantare nerambursabila de la bugetul de stat, precum si proiectul ‘Locuri de munca subventionate pentru tineri’, instrumente de sprijin care se adreseaza tinerilor, întreprinzatorilor si potentialilor antreprenori. Evenimentul se încadreaza în seria de actiuni derulate de DIMMMAT în scopul sprijinirii antreprenoriatului în România prin intermediul programului România HUB. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie