25 de banci din Europa au picat testul de stres efectuat de BCE

 

National Bank of Greece, Eurobank si Piraeus Bank din Grecia, Bank of Cyprus din Cipru si Veneto Banca din Italia, care activeaza si pe piata din România, au picat testele de stres efectuate de Banca Centrala Europeana (BCE), în total, 25 de banci din zona euro aflându-se în aceasta situatie.

BCEEurobank controleaza pe piata locala Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.

Activele bancii elene în România se situau la sfârsitul lunii iunie la 3,46 miliarde de euro, în scadere de la 3,7 miliarde de euro în primul trimestru. Eurobank a înregistrat anul trecut în România pierderi de 40,2 milioane de euro, dupa un rezultat negativ de 35,2 milioane de euro în anul anterior.

Piraeus Bank România, prezenta pe piata locala din anul 2000, detine active în valoare de 2,05 miliarde euro, în crestere cu 15% fata de 30 iunie 2013. Piraeus Bank România detine 135 de sucursale si are 1.628 de angajati.

Grupul National Bank of Greece detine în România Banca Româneasca, societatea de asigurare-reasigurare Garanta, societatea de servicii de investitii financiare NBG Securities România si NBG Leasing. Grupul Banca Româneasca a înregistrat în 2013 pierderi de 109,86 milioane lei, în crestere de la 61,07 milioane de lei în 2012. La sfârsitul anului trecut, grupul Banca Româneasca detinea active de 7,44 miliarde de lei.

Veneto Banca îsi desfasoara activitatea pe piata româneasca în mod direct prin Sucursala Bucuresti, care numara o retea de 22 de agentii, dintre care 5 se afla în Capitala.

În martie 2007, grupul Bank of Cyprus a intrat pe piata din Romînia, prin oferirea serviciilor de leasing, iar în iunie 2007, a devenit operationala prima sucursala, la Bucuresti. Marfin Bank România a preluat anul trecut de la sucursala din România a Bank of Cyprus depozite în valoare totala de 77 de milioane euro si active brute de 82 de milioane euro.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie