25 octombrie – Ziua Armatei Romaniei

 

Ziua Armatei României va fi sarbatorita anul acesta printr-o serie de manifestari organizate în toate marile garnizoane din tara, în bazele din teatrele de operatii unde sunt dislocati militari români si în tarile în care România are acreditati atasati ai apararii sau are reprezentante militare, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Apararii Nationale (MApN), remis AGERPRES.

armata romanaPotrivit sursei citate, vineri, la Bucuresti, vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane si jerbe de flori la Mormântul Ostasului Necunoscut din Capitala (Parcul Carol), la Monumentul Eroilor cazuti la datorie în teatrele de operatii si pe teritoriul României (Parcul Tineretului), si la Monumentul Eroilor din Al Doilea Razboi Mondial (Universitatea Nationala de Aparare ‘Carol I’).

Sâmbata, în Capitala, militari ai Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torte pe traseul Palatul Cercului Militar National — B-dul Regina Elisabeta — B-dul Eroilor Sanitari — Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu — Soseaua Cotroceni — B-dul Iuliu Maniu — B-dul Vasile Milea — B-dul Timisoara.

De asemenea, tot sâmbata, la Carei, în fata Ansamblului Monumental „Glorie Ostasului Român”, va avea loc ceremonia militara si religioasa de depuneri de coroane si jerbe de flori.

„În cadrul unei expozitii statice, vor fi prezentate elemente de tehnica, echipament si armament din înzestrare, iar o grupa de militari profesionisti va executa un exercitiu de mânuire a armamentului”, mai precizeaza comunicatul MApN, care adauga ca, la Satu Mare, ceremonia de depuneri de coroane de flori va avea loc tot sâmbata, la Monumentul Ostasului Român.

Cu aceeasi ocazie, peste 1.100 de elevi, studenti si cursanti din unitatile si institutiile de învatamânt ale Ministerului Apararii Nationale vor depune juramântul militar.

Ziua Armatei României este sarbatorita, în fiecare an, pe 25 octombrie. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie