Transgaz estimeaza ca intregul consum de gaze al Romaniei din luna noiembrie poate fi acoperit din productia interna

 

Operatorul national de transport si sistem al gazelor, Transgaz, estimeaza ca, în luna noiembrie, întregul consum de gaze al tarii poate sa fie acoperit din productia interna, însa Autoritatea Nationala de Reglementare în Energie (ANRE) a avizat o pondere de 2% a importurilor, potrivit unui document al ANRE.

transgazAstfel, estimarile Transgaz, realizate pe baza datelor transmise de operatorii din piata, arata ca, în luna noiembrie 2014, la nivel national se vor consuma 11,4 milioane de MWh de gaze, scrie Agerpres.

Transgaz a estimat ca acest consum poate fi acoperit din productia autohtona si a propus ca importurile sa fie reduse la zero. Însa ANRE a avizat un import de 2%, urmând ca gazele interne sa reprezinte 98% din consum. Acest lucru este valabil atât pentru populatie, cât si pentru consumatorii industriali.

Din totalul de 11,4 milioane de MWh, cea mai mare parte, respectiv 5,8 milioane de MWh, va reprezenta consumul marilor utilizatori industriali, consumul populatiei reprezinta 4,3 milioane de MWh, iar restul reprezinta consumul tehnologic al centralelor si al producatorilor de energie electrica ce sunt exceptati de la utilizarea gazelor de import. economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie