ICCJ judeca luni cererea ANI de preschimbare a termenului din dosarul lui Klaus Iohannis

 

Cererea prin care Agentia Nationala de Integritate (ANI) care preschimbarea termenului din dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis va fi judecata luni de instanta suprema.

Klaus IohannisData de luni, 27 octombrie, pentru judecarea cererii a fost stabilita joi de instanta suprema.

ANI a cerut instantei supreme, miercuri, sa judece mai repede dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, considerând ca judecata ar trebui sa aiba loc înainte de al doilea tur al alegerilor prezidentiale, nu la doua zile dupa, respectiv în 18 noiembrie.

Agentia a depus la Înalta Curte de Casatie si Justitie mai multe documente în sustinerea cererii de schimbare a termenului de judecata a dosarului de incompatibilitate al lui Iohannis, stabilit pentru 18 noiembrie, la doua zile dupa turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Instanta suprema urmeaza sa decida, astfel, daca mentine data stabilita initial pentru judecarea dosarului lui Klaus Iohannis sau daca procesul începe înainte de terminarea alegerilor prezidentiale.

Înalta Curte de Casatie si Justitie stabilise, marti, ca în 18 noiembrie sa înceapa judecarea recursului declarat de Agentia Nationala de Integritate (ANI), dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat câstig de cauza primarului Sibiului, Klaus Iohannis, în dosarul de incompatibilitate. În 30 septembrie, ICCJ a admis în principiu judecarea recursului declarat de ANI la decizia Curtii de Apel Alba-Iulia.

Instanta suprema va decide definitiv daca primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunarile generale ale actionarilor societatilor Apa Canal si Piete sau daca raportul ANI va fi anulat. Valentin Anghel, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie