Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc retinut de DNA in dosarul retrocedarilor

 

Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost retinut de procurorii anticoruptie, joi dimineata, în dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri, el fiind scos cu catuse la mâini din sediul DNA Brasov, unde a fost audiat timp de aproximativ cinci ore.

dnaProcurorii DNA Brasov au emis pe numele lui Andrei Hrebenciuc ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

În jurul orei 9.00, Andrei Hrebenciuc a fost scos din sediul DNA Brasov cu catuse la mâini si urcat într-o duba a anchetatorilor. El ar urma sa fie dus în Capitala, la instanta suprema, care va judeca propunerea de arestare preventiva a acestuia.

Fiul lui Viorel Hrebenciuc nu a facut nicio declaratie la iesirea din sediul DNA Brasov. Nici avocatul acestuia nu a facut nicio declaratie, el confirmând doar ca Andrei Hrebenciuc a fost retinut.

Andrei Hrebenciuc a fost audiat timp de aproximativ cinci ore, el ajungând la DNA Brasov în jurul orei 04.00, însotit de tatal sau.

Viorel Hrebenciuc a spus ca a venit cu fiul sau pentru a-l sustine moral si ca atât el, cât si Andrei Hrebenciuc sunt nevinovati. El a mai spus ca adevarata tinta a DNA este candidatul la Presedintie Victor Ponta

Miercuri, procurorii anticoruptie au facut perchezitii la biroul din Bucuresti al lui Andrei Hrebenciuc, precum si la birourile unor avocati care ar fi vizati în acelasi dosar.

Potrivit procurorilor care instrumenteaza dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri, fostul sef al SPP Dumitru Iliescu l-ar fi asigurat pe Viorel Hrebenciuc ca, prin intermediul angajatului DNA, poate sa obtina în continuare informatii cu privire la evolutia dosarelor în care acesta este cercetat, dar si alte dosare penale de interes, astfel ca deputatul i-ar fi propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date nedestinate publicitatii.

În schimbul acestor servicii, Iliescu i-ar fi cerut lui Hrebenciuc sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect, sens în care deputatul i-a promis ca, prin intermediul fiului sau, Andrei Hrebenciuc, va determina functionari publici sa o angajeze într-o institutie publica, mai spun procurorii anticoruptie.

Viorel Hrebenciuc a declarat, luni, la iesirea de la DNA, ca fiul sau nu este implicat în dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, deputatul sustinând ca acest lucru „este o prostie”. Mihaela Gradinaru, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie