Presedintele Consiliului Fiscal: Companiile nu stiu care vor fi taxele principale in 2015

 

Companiile nu stiu ce bugete trebuie sa-si faca pentru anul viitor în conditiile în care nu stiu care vor fi taxele principale, a declarat Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, în cadrul conferintei ”Economia româneasca la iesirea din criza: Perspectivele si oportunitatile în context intern si european”.

ionut dumitruAngajamentele pe care România le are pentru 2015 necesita cel putin 15 miliarde de lei în plus care trebuie obtinuti fie prin cresteri de taxe, fie prin taieri de cheltuieli. „Ce bugete îsi pot face companiile pentru anul viitor daca nu stiu nici care sunt taxele principale?”, a întrebat, retoric, presedintele Consiliului Fiscal, în contextul în care România nu are un proiect de buget pentru 2015 si, implicit, nici un nivel precis al taxelor pe baza caruia se va construi acesta.

Dumitru a explicat ca deficitul bugetar va trebui sa scada de la 2,2% la 1,4% din PIB, în 2015, însemnând un efort bugetar de circa 5 miliarde de lei. La aceasta suma se va adauga impactul scaderii CAS care, desi este o masura buna pentru mediul de afaceri, va crea un gol bugetar de peste 5 miliarde de lei, pe termen scurt.

„Reducerea deficitului, scaderea CAS, la care se adauga majorarea ajutoarelor sociale, a indemnizatiilor si a pensiilor vor însemna 15 miliarde de lei în 2015”, a spus Dumitru, aratând ca este de asteptat o crestere a taxelor. money.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie