Procurorii PICCJ au retinut zece politisti de frontiera din Vama Giurgiu

 

Zece politisti de frontiera din Vama Giurgiu au fost retinuti de procurorii Parchetului General, sub acuzatia ca cereau mita de la soferi pentru a-i lasa tranzitarea frontierei catre Bulgaria cu autoturisme înmatriculate provizoriu.

CatusePotrivit unui comunicat al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie (PÎCCJ), remis AGERPRES, Valentin Ionescu, Dan Gerard Soare, Marius Rada, Ion Gigel Popescu, Marius Petrescu, Catalin Mocanu, Madalin Vicentiu Matei, Virgil Florescu, Dorel Ciobanu si Costin Nitu au fost prezentati marti, la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii sustin ca, în punctul de trecere al frontierei Giurgiu – Ruse, la nivelul anilor 2011 – 2014, a fost instituita, în rândul politistilor de frontiera, o practica infractionala, în sensul de a pretinde si primi sume de bani, cuprinse între 20 de euro si 100 de lei, pentru ca în schimb sa efectueze un act contrar atributiilor de serviciu, respectiv sa permita unor persoane tranzitarea frontierei catre Bulgaria cu autoturisme înmatriculate provizoriu, contrar dispozitiilor legale.

Astfel, sumele de bani date cu titlu de mita erau introduse, la vedere, în folia de plastic în care se aflau documentele masinii. Ionel Stoica, evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie