Presedintele CJ, Catalin Nechifor a afirmat ca nu stie de ce apare numele sau in referatul DNA privind arestarea preventiva a deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam

 

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Ioan Catalin Nechifor, a declarat duminica, pentru AGERPRES, ca nu stie de ce apare numele sau în referatul DNA privind arestarea preventiva a deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, el precizând ca nu a primit nicio oferta privind cumpararea de catre institutia sa a proprietatii lui Paltin Gheorghe Sturdza din localitatea Salcea.

Catalin Nechifor„Pe de alta parte noi primim în fiecare zi foarte multe oferte: misiuni economice, hârtie, pixuri, sa speram ca nu sunt grupuri infractionale în spatele acestora. (…) O sa pun pe site-ul Consiliului Judetean, pentru cei care vor sa vânda conace si terenuri agricole, ca nu cumparam. Nu stiu de ce apare numele meu în referatul DNA, întrebati-i pe cei care l-au facut. Nu m-a sunat deloc Hrebenciuc, nici alte persoane, nu cunosc ce-i cu locatia aia. Se pune ca este în proximitatea aeroportului, dar e la vreo sapte kilometri”, a afirmat presedintele CJ Suceava.

Numele lui Catalin Ioan Nechifor apare în referatul DNA pentru încuviintarea arestarii preventive a deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, acesta fiind mentionat legat de achizitionarea din bani publici a mosiei lui Paltin Gheorghe Sturdza.

„Prin ordonanta din data de 25 august 2014 s-a dispus extinderea urmaririi penale si sub aspectul comiterii unei noi infractiuni de instigare la abuz în serviciu, (…) constând în aceea ca Dan Costin Bengescu, Sorin Iacob, Viorel Hrebenciuc, cu sprijinul lui Aurel Olari, efectueaza demersuri pe lânga presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Ioan Nechifor, pentru a-l determina sa achizitioneze din bani publici mosia lui Paltin Gheorghe Sturdza din localitatea Salcea, jud. Suceava, compusa dintr-un teren de aproximativ 10 ha si un conac. Este de mentionat ca imobilele mostenite de Paltin Gheorghe Sturdza în localitatea Salcea se afla în imediata apropiere a Aeroportului Stefan cel Mare Suceava, ce este în subordinea Consiliului Judetean Suceava”, se arata în documentul DNA:

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, i-a transmis procurorului general al României cererea în vederea sesizarii Camerei Deputatilor pentru încuviintarea arestarii preventive a deputatilor PSD Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc, pusi sub acuzare în dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri.(A — autor: Silvia Marcu, editor: Marius Fratila), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie