Comisia Europeana a incetat infringementul impotriva Romaniei pentru netranspunerea directivelor din Pachetul 3 Energie

 

Comisia Europeana a decis retragerea cererilor de chemare în judecata a României în cazul netranspunerii directivelor din Pachetul 3 Energie, atât în ceea ce priveste sectorul gazelor naturale, cât si sectorul energiei electrice.

comisia europeanaComisia Europeana demarase procedura de infringement în data de 29 septembrie 2011, acuzând neimplementarea celui de-al treilea pachet legislativ al UE privind liberalizarea pietei interne de energie.

Astfel, România era acuzata ca nu a transpus complet si la timp în legislatia nationala directivele europene privind piata unica de energie electrica (directiva europeana 72/2009) si respectiv de gaze naturale (directiva europeana 73/2009).

“Comisia Europeana a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene acte din care rezulta ca tara noastra si-a îndeplinit obligatiile de transpunere ulterior începerii procedurii la Curte. La început, Comisia a cerut desistare pentru cauza pe energie electrica, iar, în cursul zilei de ieri, Colegiul Comisarilor a luat o decizie similara si în ceea ce priveste speta pe gaze naturale”, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie