Propunerea legislativa privind accelerarea procedurii de ridicare a imunitatii avizata favorabil de CSM

 

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil joi proiectul legislativ prin care se propune accelerarea si transparentizarea procedurii de ridicare a imunitatii, a declarat pentru AGERPRES vicepresedintele CSM, Gheorghe Muscalu.

csm„Pozitia CSM este ca imunitatea trebuie regândita astfel încât sa nu blocheze procedurile judiciare, aspecte care au rezultat din analiza Comisia nr.1 a Consiliului”, a subliniat Muscalu.

Comisia nr.1 a CSM se ocupa cu independenta si responsabilizarea justitiei, eficientizarea activitatii acesteia si cresterea performantei judiciare, integritatea si transparenta sistemului judiciar.

Plenul CSM a avut joi pe ordinea de zi propunerea legislativa privind modificarea si completarea articolului 24 din Legea 96/2006 privind statutul deputatilor si senatorilor si a Legii 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala.

Propunerea legislativa a fost trimisa CSM pentru avizare de Comisia juridica a Senatului.

Articolul 24 se refera la procedura ce trebuie urmata pentru ridicarea imunitatii.

În iunie, mai multi parlamentari PDL si PNL au depus un proiect de lege pentru modificarea Statutului deputatilor si al senatorilor în care propun simplificarea procedurilor în cazul cererii de retinere, arestare sau perchezitie a unui parlamentar membru sau fost membru al Guvernului.

„Parlamentul trebuie sa dea un mesaj clar poporului ca nu mai apara coruptii. Sa voteze la vedere în maximum 48 de ore cererile procurorilor pentru continuarea anchetelor asupra parlamentarilor”, afirma atunci prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie