Dosarul retrocedarilor ilegale. Surse judiciare: Ilie Sarbu este urmarit penal. Viorel Hrebenciuc citat la DNA

 

Procurorii DNA fac perchezitii în judetele Brasov, Bacau, Covasna si în Bucuresti într-un dosar de retrocedari ilegale. Anchetatorii spun ca în dosar sunt implicati un parlamentar, dar si judecatori si avocati din Brasov si Covasna. Prin intermediul acestora, 90 de mii de hectare de padure si peste 100 de hectare de teren agricol din judetul Bacau, parti ale fostei mosii a familiei Ghika, au fost retrocedate ilegal.

viorel hrebenciucIlie Sârbu a plecat de la DNA, unde a fost însotit de un avocat. La iesirea de la sediul Directiei din Brasov, el a spus ca nu a fost audiat.

Potrivit unor surse judiciare, Ilie Sârbu este urmarit penal. El ar fi intervenit astfel încât Romsilva sa nu îsi faca apararea în procese în care se cerea retrocedarea celor 90.000 de ha de padure. Retrocedarea a fost admisa printr-o cale extraordinara de atac.

Initial, procesele deschise de mostenitori care, potrivit procurorilor, nu aveau drepturi la recuperarea acelor paduri, ar fi fost pierdute initial la instantele de fond. Ulterilor, prin caile extraordinare de atac au fost pronuntate hotarâri fabvorabile mostenitorilor de catre cei trei judecatori cercetati – Adam Roxana Anca, judecator în cadrul Tribunalului Brasov, Ordog Lorand Andras si Uta Gabriel, judecatori în cadrul Tribunalului Covasna.

Viorel Hrebenciuc a fost citat la DNA Brasov în acest dosar. Ramâne de vazut ce calitate va avea deputatul PSD. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie