Irina Jianu condamnata in dosarele „Zambaccian” si „Trofeul Calitatii” a primit un spor de noua luni de inchisoare

 

Curtea de Apel Bacau nu a admis cererea Irinei Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat în Constructii (ISC) în perioada Guvernului Adrian Nastase, de contopire a pedepselor cu închisoare primite în doua dosare penale. Irina Jianu a primit chiar din partea instantei un spor de noua luni de închisoare.

ciocanelEa fusese condamnata la patru ani de detentie în dosarul „Zambaccian”, fiind acuzata de dare de mita si fals, si la sase ani în dosarul „Trofeul Calitatii” pentru abuz în serviciu, spalare de bani, si fals în înscrisuri, judecatorii Tribunalului Judetean Bacau hotârând, initial, ca aceasta sa execute pedeapsa cea mai mare, respectiv sase ani, fara niciun alt spor.

Irina Jianu, aflata în arest din iunie 2012, a împlinit vârsta de 60 de ani, si potrivit legii poate beneficia de reducerea pedepsei la jumatate. În cursul acestei saptamâni se va judeca si cererea de eliberare conditionata pe care o solicitase instantei.(AS — autor: Cornel Cepariu, editor: Cristian Anghelache), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie