Recomandare de la Bruxelles: Romania trebuie sa incheie reformele din companiile de stat din sectorul energetic

 

România trebuie sa încheie reformele din companiile de stat din sectorul energetic si sa aplice în totalitate graficul pentru eliminarea preturilor reglementate la electricitate si gaze – sunt doua dintre recomandarile primite astazi de la Bruxelles. Comisia Europeana a prezentat un raport general referitor la masurile luate pâna acum de toate tarile membre pentru finalizarea pietei interne a energiei. Cu detalii corespondentul TVR, Magdalena Moreh.

comisia europeana1În sectiunea dedicata României, Comisia atrage atentia ca foaia de parcurs, graficul pentru eliminarea treptata a preturilor reglementate la gaze si electricitate trebuie sa se aplice în totalitate – cu alte cuvinte, preturile trebuie liberalizate, conform calendarului stabilit.

Iar transpunerea corecta si integrala a normelor din Pachetul III energie si aplicarea acestora trebuie sa continue.

În plus, documentul subliniaza importanta încheierii reformelor din companiile de stat din sectorul energetic.

Pentru a creste securitatea livrarilor si pentru a permite exploatarea sporita a resurselor autohtone de gaz e necesara realizarea interconectarilor si a fluxurilor inversate, inclusiv conectarea sistemului de gaze al României la conductele de tranzit – se arata în documentul Comisiei Europene.

În privinta regenerabilelor, se mentioneaza faptul ca România este în grafic pentru a ajunge la obiectivele stabilitate, în 2020, dar modernizarea retelelor ar ajuta la integrarea mai multor surse de energie regenerabila. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie