Noua lege a cimitirelor a intrat in vigoare

 

Cine nu si-a platit timp de doi ani taxele pentru locul de veci concesionat de Administratia Cimitirelor sau a lasat mormantul in paragina risca sa ramana fara el.

cimitirLuna aceasta a intrat in vigoare noua lege a cimitirelor care le da dreptul administratorilor sa reconcesioneze locurile de veci altor persoane, indiferent daca acolo sunt ingropate rude ale celor care le-au avut pana acum. Deocamdata normele de aplicare nu au aparut in Monitorul Oficial.

In cimitirul Bolovani din Ploiesti, jumatate dintre cele 24.000 de morminte nu au taxele achitate si multe sunt napadite de buruieni. Cei care le au acum in concesiune risca sa ramana fara ele.

Si in Cimitirul Sfantul Gheorghe din Pitesti sunt zeci de morminte pe care de ani de zile nu mai vine nimeni sa le ingrijeasca. Si acestea pot fi reconcesionate – chiar daca taxele pentru ele sunt platite la zi.

Noua lege da dreptul administratorilor de cimitire sa decide reconcesionarea unui loc de veci daca aspectul lui nu e cel putin satisfacator.

Normele de aplicare ale noii legi inca nu au aparut astfel ca, deocamdata, administratorii nu stiu ce vor face cu ramasitele pamantesti din mormintele ce vor fi reconcesionate. stirileprotv.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie