Romsilva va administra inca 10 ani cele 16 parcuri nationale si naturale

 

Un numar de 16 parcuri nationale si naturale vor fi administrate în continuare de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, în a carei custodie se aflau si pâna în acest moment, dupa ce Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC) a analizat dosarele de candidatura depuse, se arata într-un comunicat de presa al ministerului de resort.

romsilvaPotrivit sursei citate, noile contracte de administrare au fost parafate miercuri, 8 octombrie, si sunt valabile pe o perioada de 10 ani.

‘Întrucât vechile contracte de administrare urmau sa expire la sfârsitul acestui an, Ministerul Mediului a initiat deschiderea celei de-a sasea sesiuni de depunere a dosarelor pentru preluarea în administrare a 23 de arii naturale protejate (18 parcuri nationale si naturale si 5 situri de importanta comunitara). În urma analizei dosarelor de candidatura de catre comisia de evaluare, MMSC a decis sa încredinteze Regiei Nationale a Padurilor — Romsilva administrarea, în continuare, a celor 16 parcuri nationale si naturale pentru care s-a facut solicitarea si pe care institutia le-a avut în gestionare în perioada 2004 — 2014’, se arata în comunicatul citat.

În calitate de semnatar, din partea MMSC, a noilor contracte de administrare, ministrul Attila Korodi a mentionat ca administrarea ariilor protejate este un domeniu specific, cu multe particularitati pentru aceste zone, în care numeroase specii protejate îsi gasesc refugiul.

‘Ma bucur sincer ca am putut ajuta corpul de specialisti, care s-au format în acesti ultimi 10 ani, sa-si continue activitatea. Administrarea ariilor protejate este un domeniu specific, cu multe particularitati pentru aceste zone, în care numeroase specii protejate îsi gasesc refugiul. De aceea este foarte important ca domeniul sa fie gestionat de acesti specialisti, care reprezinta o importanta resursa umana, calificata si dedicata, cu o experienta acumulata pe parcursul unui întreg deceniu’, a spus Korodi.(AS — autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie