Ministrul Culturii, Kelemen Hunor a fost revocat din functie

 

Presedintele Traian Basescu a anuntat joi ca a semnat decretul de revocare din functia de ministru al Culturii a lui Kelemen Hunor, mentionând ca a asteptat trei luni desemnarea unui înlocuitor sau a unui ministru interimar, dar „se pare ca s-a întrecut masura”.

Kelemen HunorPresedintele Traian Basescu i-a atras atentia premierului Victor Ponta ca nu a transmis nicio nominalizare pentru functia de ministru al Culturii.

„Astept de 3 luni un înlocuitor la Ministerul Culturii. Constat ca Guvernul nu face nici macar gestul minimal de a nominaliza un interimar ca ministru al Culturii dintre membrii Guvernului. Niciodata nu am avut atâta rabdare cu guvern cât am avut acum în cazul Hunor. Am semnat decretul de revocare din functie a lui Kelemen Hunor. În momentul de fata nu exista un ministru al Culturii”, a spus presedintele Traian Basescu.

Presedintele a vorbit si despre „Cumintenia Pamântului”, opera lui Constantin Brâncusi si a reclamat Guvernului ca în loc sa negocieze cu proprietarul operei lui Brâncusi, a dat bani baronilor locali pentru campania electorala.

„Decât sa ataci justitia în legatura cu hotarârile ei, mai bine rezolvai problema „Cuminteniei Pamântului” care se afla la Muzeul Cotroceni prin negociere directa. La 2,4 miliarde câte s-au dat administratiilor locale, ce însemnau 20 milioane de dolari pentru aceasta lucrare? Guvernul contesta inutil si fara acte pentru ca m-am interesat. Nu exista niciun act prin care sa se poata proba ca statul român ar fi platit vreodata pentru acea statuie. Decât sa critici inutil hotarârea judecatoreasca, mai bine reduceai din banii baronilor locali”, a mai spus Basescu. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie