Dosarul Rompetrol: Paguba statului ar putea fi acoperita din averea lui Dinu Patriciu

 

Tranzactia prin care compania de petrol si gaze din Kazakhstan KazMunaiGaz a cumparat, acum sapte ani, pachetul majoritar de actiuni (75%) din Rompetrol Grup NV al lui Dinu Patriciu, a luat în calcul si posibilitatea ca firma sa piarda litigiul pe “creanta Dinu Patriciu4Libia”, iar kazahii beneficiaza în acest sens de o garantie din partea Rompetrol Holding SA Elvetia, ulterior Dinu Patriciu Holding Elvetia.

Rompetrol: Procesul priveste aspecte dinaintea preluarii de catre KazMunaiGaz

Procesul la care se face referire a debutat în anul 2006 si priveste strict aspecte din activitatea anterioara a societatii SC Rompetrol SA, iar KMG International a achizitionat pachetul majoritar de actiuni ale Rompetrol Group NV în anul 2007, la 6 ani dupa evenimentele analizate de instanta si la peste un an dupa începerea propriu-zisa a procesului, se arata într-un comunicat al KMG International, noua denumire a Grupului Rompetrol. “Luând act de hotarârea instantei, KMG International va analiza si identifica în perioada urmatoare cele mai bune solutii pentru respectarea acesteia. Hotarârea instantei nu va afecta activitatea celorlalte companii ale KMG International, în Romania sau în strainatate, afacerile sale în sectorul de rafinare si distributie urmând sa se desfasoare în continuare în ritm normal. De asemenea, precizam ca relatiile cu clientii, angajatii, partenerii si furnizorii nostri nu vor fi afectate” se mai arata în comunicat.

Compania petroliera kazaha a cumparat Rompetrol, în 2007, cu garantia ca eventualele daune care ar putea fi ulterior suportate în urma litigiilor pe care Rompetrol le-a avut înainte de momentul achizitiei nu vor fi platite de noul proprietar.

Potrivit unor surse apropiate dosarului din instanta, în momentul tranzactiei, Dinu Patriciu a emis o garantie în favoarea companiei kazahe, care sa acopere eventualul prejudiciu care ar putea fi suportat daca Rompetrol pierdea procesul cu statul în chestiunea creantei libiene. Înscrisul este depus în dosarul recent judecat, prin care statul a obtinut câstig de cauza în procesul Rompetrol.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie