Inspectoratul General pentru Imigrari a lansat un portal online de depunere a documentelor privind regimul strainilor si al cetatenilor comunitari

 

Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI) a pus la dispozitia cetatenilor din Uniunea Europeana, Spatiul Economic European, Confederatia Elvetiana, tari terte si persoanelor juridice aflate pe teritoriul Romaniei un portal online de depunere a documentelor privind regimul strainilor si al cetatenilor comunitari.

internet publicitate online“IGI invita solicitantii sa utilizeze aplicatia www.portaligi.mai.gov.ro pentru a beneficia de servicii publice eficiente si rapide. Metoda de lucru lansata urmareste scurtarea timpului de asteptare in fata ghiseului si eficientizarea procesului de preluare a cererilor”, informeaza un comunicat al IGI remis miercuri AGERPRES.

Prin lansarea acestui serviciu se ofera aplicantilor oportunitatea de a face dovada indeplinirii conditiilor legale prin incarcarea online a documentelor justificative, inainte de prezentarea la birourile de lucru cu publicul.

“Documentele sunt verificate de operatori, care asigura un feed-back on-line si programeaza solicitantul la o data si ora stabilite pentru a se prezenta la ghiseele special amenajate si dotate, in vederea preluarii datelor biometrice si a confruntarii cu documentele originale”, se mai arata in comunicat.

Aplicatia ofera utilizatorului posibilitatea de a verifica online, in orice moment, statusul cererii sale. Termenul legal de solutionare a cererii curge de la data prezentarii la ghiseu.

Aplicatia ofera utilizatorului posibilitatea de a verifica online, în orice moment, statusul cererii sale. Termenul legal de solutionare a cererii curge de la data prezentarii la ghiseu. (AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie