Programul Rabla va exista si in 2015

 

Programul ‘Rabla’ va exista si în 2015, nu vor exista probleme cu închiderea acestuia iar autoritatile analizeaza unele modificari, a declarat, miercuri, Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

rabla2013‘Programul Rabla merge bine în acest moment, pentru ca procedurile birocratice s-au simplificat, iar atât persoanele fizice, cât si companiile au putut sa urmareasca permanent stadiul voucherelor ramase. În acest moment exista mai putin de 700 de tichete disponibile. Nu o sa avem probleme de închidere a programului. Va fi unul dintre putinii ani în care se vor epuiza toate tichetele alocate. Pentru 2015, sunt convins ca vor fi modificari în Programul Rabla, dar este prematur sa vorbim despre acestea. Stiti ca exista un dialog în care Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile ar fi fericita ca programul sa nu mai mearga înainte, dar din punctul nostru de vedere suntem permanent interesati ca masinile vechi, care înseamna probleme de poluare, sa fie scoase din uz. De aceea, noi vrem sa gândim un proiect care sa aiba anumite modificari si sa demonstrez ca nu numai ce spun producatorii conteaza, ci si modul în care arata strada în România, în care avem foarte multe masini care polueaza’, a explicat Korodi.

Întrebat daca noul program anuntat de Ministerul Economiei, ‘Prima masina’, va avea o influenta asupra Programului ‘Rabla’, oficialul MMSC a precizat ca initiativa ‘poate avea o influenta’.

‘Prima Masina poate sa aiba o influenta asupra programului Rabla. Noi nu suntem implicati în acest program, este al Ministerului Economiei. Din punctul nostru de vedere, trebuie sa vedem foarte clar ce se întâmpla cu calitatea aerului în marile orase, si programele noastre merg în aceasta directie’, a afirmat ministrul Mediului.

Persoanele fizice interesate sa achizitioneze un autovehicul nou prin Programul ‘Rabla’ se mai pot înscrie la dealerii auto si, ulterior, îsi pot casa masinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului. economica.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie