APIA sustine ca plafonul pe care l-a stabilit Ministerul Economiei in programul „Prima Masina” nu va fi suficient

 

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile din România (APIA) sustine ca plafonul de 50.000 de lei pe care l-a stabilit Ministerul Economiei în programul ‘Prima Masina’ nu va fi suficient. Unele marci de masini nu se vor încadra în acest program.

masina vs taxe 2013Plafonul de 50.000 de lei pe care l-a stabilit Ministerul Economiei în programul ‘Prima Masina’ nu va fi suficient, iar unele marci de masini nu se vor încadra în acest program, a declarat, luni, Marius Tudor, secretarul general al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din România (APIA), potrivit Agerpres.

El a fost prezent la conferinta de prezentare a acestui program, unde au participat ministrul Economiei, Constantin Nita (initiatorul proiectului), premierul Victor Ponta li alti reprezentanti ai industriei de profil. „Unele marci nu se vor încadra. Trebuie ca garantiile sa fie mai mari, iar plafonul sa creasca”, a sugerat Tudor. Anterior, în aceeasi conferinta, Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia, afirmase ca acest program nu încalca legislatia din sectorul concurentei.

„Proiectul nu va ridica probleme de concurenta, inclusiv Consiliul Concurentei a participat la discutii, deci lucrurile sunt clare”, a aratat Stroe. Statul român va garanta jumatate din valoarea unui credit de maximum 50.000 de lei pe care îl vor putea accesa persoanele fizice pentru achizitia unei masini noi, începând cu 1 noiembrie, a declarat, ministrul Economiei, Constantin Nita, cu ocazia prezentarii programului. Creditul maxim care poate fi accesat prin acest program este de 50.000 de lei, plus TVA, la care se adauga valoarea politei CASCO pentru primul an. Pentru un astfel de credit, rata medie ar fi de 150 de euro pe luna, arata calculele initiatorilor. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie