Editorii sustin ca elevii din clasele I si a II-a vor ramane cel mai probabil anul acesta tot cu vechile manuale

 

Copiii din clasele I si a II-a vor ramâne cel mai probabil anul acesta tot cu vechile manuale, sustin editorii, dupa ce si ultimele rezultate ale licitatiei anuntate de Ministerul Educatiei au fost contestate. Mai mult, si vechile manuale vin cu întârziere, mai spun ei. Oficialii nu au precizat o data la care noile carti vor ajunge pe bancile celor mici.

manuale ciclul primarMai multe edituri au contestat rezultatele ultimei reevaluari privind procedura de licitatie pentru noile manuale scolare, procedura care a largit lista câstigatorilor. Prin urmare, introducerea noilor manuale pentru clasele I si a II-a va fi amânata, cel mai probabil, pâna la anul, a declarat pentru „Adevarul“ Claudiu Istrate, reprezentantul Federatiei Editorilor din România (FER).

Referitor la manualele vechi de la clasa I ce ar trebui retiparite, Istrate sustine ca si ele întârzie, pentru ca nu au fost primite comenzile de la toate inspectoratele.

Istrate a explicat ca „printre editurile care au depus contestatii la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC – n.r.) se numara Humanitas, în asociere cu Read Forward, Aramis sau Akademos, ceea ce ar putea sa rastoarne iarasi toata situatia“.

„Ceea ce noi am contestat este în primul rând faptul ca au fost aceiasi evaluatori de la început si s-au pastrat aceleasi coduri pentru ofertele de manuale, adica nu au mai fost anonime. În plus, o parte dintre ofertele analizate fusesera deja facute publice. Oricum, am observat ca, dupa aceasta reevaluare, aceiasi evaluatori au dat punctaje diferite acelorasi oferte“, a declarat Paul Balogh, Managing Partner la compania Read Forward.

Istrate a explicat ca CNSC va trebui sa analizeze din nou aceste contestatii, iar în cazul în care ele vor fi respinse, editorii iau în considerare inclusiv actiunea în instanta.

Acesta a mai spus ca, pentru manualele necontestate, Ministerul Educatiei poate semna contractele, însa nu exista o situatie certa la minister, având în vedere ca pâna în weekend nu primisera datele de la CNSC. Oricum, oficialii au evitat sa precizeze o data la care toti elevii vor învata de pe noile carti, fiind folosite expresii cum ar fi ”cât de curând”.

Citeste mai departe pe adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie