Programe sustinute de stat prin care antreprenorii isi pot dezvolta afacerile sau isi pot reduce cheltuielile cu salariatii

 

Statul pune la dispozitia antreprenorilor mai multe programe prin care ei isi pot dezvolta afacerile sau isi pot reduce cheltuielile cu salariatii. Fie ca e vorba despre sume de bani care pot fi investite intr-un anumit domeniu, fie ca este vorba de facilitati sau scutiri la plata unor taxe, programele oferite de statul roman sunt diverse si pot reprezenta o sursa de finantare pentru orice IMM, atata timp cat el indeplineste conditiile de eligibilitate.

finante-afacereAntreprenorii pot beneficia de mai multe tipuri de programe – unele in care pot primi finantari nerambursabile de la stat, altele in care statul garanteaza creditele obtinute de IMM-uri la banci sau subventioneaza dobanzile, dar si anumite facilitati la angajarea anumitor categorii de salariati.

Programe prin care poti primi bani nerambusabili de la stat

Cele mai importante programe prin care antreprenorii pot beneficia de sume nerambursabile de la stat sunt: Programul START, Programul COMERT SERVICII 2014, Programul FEMEIA MANAGER si Programul TINERI DEBUTANTI.

Desi pentru anul 2014, toate cele patru programe si-au incheiat deja sesiunile de inscriere si si-au stabilit beneficiarii, ele se vor deschide din nou si anul urmator. Pentru a fi la curent cu datele la care se fac inscrieri pentru finantari trebuie sa urmariti site-ul Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii ,unde se anunta toate aceste informatii.

Va prezentam mai jos o sinteza a regulilor care guverneaza cele patru programe mentionate.

Debutantii in afaceri pot primi credite nerambursabile de pana la 10.000 de euro

Unul dintre cele mai cunoscute programe derulate de stat este Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, lansat in urma cu 3 ani, prin OUG nr. 6/2011. Desi pana anul acesta numai intreprinzatorii cu varste de pana la 35 de ani puteau aplica pentru acest program, incepand din luna iulie 2014, toti cei care isi deschid o afacere pentru prima data, indifferent de varsta, pot accesa beneficiile puse la dispozitie de stat.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie