Ford a decis mutarea productiei motorului EcoBoost de la uzina din Craiova in Marea Britanie

 

Grupul american Ford a decis mutarea productiei motorului EcoBoost de 1,5 litri de la uzina din Craiova la o fabrica din Marea Britanie. Decizia va fi pusa în aplicare pâna la sfârsitul anului, potrivit unui lider sindical citat de sursele de presa.

ford fabricaProductia motorului EcoBoost de 1 litru, mai popular, va ramâne la Craiova.

Productia de motoare EcoBoost de la Craiova a fost redusa deja la aproximativ 700 de unitati de 1,5 litri si 1 litru pe zi, fata de 1.000 de unitati anterior.

„Productia motorului de 1,5 litri se muta în Marea Britanie, la uzina din Bridgend. Volumul de motoare produse zilnic la Craiova a scazut la 700-750 de bucati pe zi, de la 1.000. Probabil ca în 2015 nu se va mai produce deloc acest motor la Craiova”, a spus Ovidiu Cioroianu, liderul de sindicat din cadrul fabricii Ford Craiova.

Uzina de Motoare de la Craiova are în prezent aproximativ 1.000 de angajati care lucreaza în doua si trei schimburi pentru a face fata cererii de motoare Ford EcoBoost de pe piata.

Ford produce la Craiova modelul B-Max si motoarele pe benzina EcoBoost de 1 litru si 1,5 litri. Asamblarea B-Max a fost lansata la jumatatea anului 2012, modelul fiind produs exclusiv la fabrica din Craiova si comercializat doar pe piata europeana. E.D. bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie