Presedintele UNPCPR: Schema 1.000 hectare poate fi stimulativa pentru incurajarea in special a tinerilor de a desfasura activitati agricole

 

Toti fermierii, nu doar cei cu terenuri în arenda, vor putea achi­zitiona terenuri agricole pâna la întregirea unei suprafete de 1.000 hectare, cu un avans de 10% si credit garantat, conform unei ordonante de urgenta adoptate, miercuri, de catre Executiv. Actul normativ modifica OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si sustinerea fermelor de familie si facilitarea accesului la finantare al fermierilor.

terenuri agricolePresedintele Uniunii Nationale a Patronatelor cu Capital Privat din România (UNPCPR), Costel Olteanu, spune ca masura poate fi stimulativa pentru încurajarea în special a tinerilor de a desfasura activitati agricole si conexe acestora.

“Masura poate fi stimulativa pentru încurajarea în special a tinerilor de a desfasura activitati agricole si conexe acestora. Nu cunosc în amanunt conditiile de finantare oferite de banci si mai ales daca acestea au luat în calcul si o perioada de gratie macar pâna la prima recolta. Orice ar face si oricine ar face un gest în aceasta perioada poate fi interpretat electoral, numai ca despre acest proiect se discuta cu bancile de aproximativ doi ani. În principiu, poate fi o masura stimulativa pentru încurajarea tinerilor si nu numai, pentru ca aceasta masura face parte dintr-un complex proiect ce are ca scop comasarea terenurilor agricole si întinerirea investitorilor din agricultura României. Ca orice lucru nou, va demara cu prudenta atât din partea bancilor, cât si din partea solicitantilor. Oricum, electorala sau nu, este o masura buna”, a declarat, pentru Curierul National, presedintele UNPCPR, Costel Olteanu.

“Achizitia de terenuri agricole cu avans de 10% si credit garantat este un lucru foarte bun. Aceasta decizie vine în sprijinul fermie­rilor care aveau teren în arenda, dar si în sprijinul celor care doresc sa-si dezvolte propria afacere în sectorul agricol.

Garantarea unei parti din credit cu terenul si de catre fondurile de garantare reprezinta un alt lucru care trebuie apreciat. De asemenea, salutam decizia privind sustinerea fermelor de familie si facilitarea accesului la finantare al agricultorilor”, a declarat, pentru Curierul National, fermierul Dumitru Mihalache. curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie