Noutate absoluta la alegerile prezidentiale 2014: Biroul Electoral Central va colecta prezenta la vot din toate sectiile de votare

 

Alegerile prezidentiale din acest an vin cu o noutate absoluta pentru a putea descuraja unul dintre fenomenele care au ridicat mereu probleme: turismul electoral. Este vorba despre colectarea prezentei la vot din toate sectiile de votare care vor fi înfiintate pe teritoriul national, defalcat pe tipuri de liste, dupa cum a explicat la Ora de stiri vicepresedintele Autoritatii Electorale Permanente si purtatorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet.

vot„Acum veti avea o monitorizare a prezentei la vot, as putea spune, din toate sectiile de votare din tara, pe 5 intervale orare, asa cum Biroul Electoral Central a decis prin decizia nr. 36. Intervalele sunt 10.00, 13.00, 16.00, 19.00 si 21.00.

La fiecare dintre aceste intervale, presedintii de sectii de votare vor transmite un mesaj tip sms catre Biroul Electoral Central, mesaj care va fi pus pe pagina de internet a Biroului Electoral Central în dreptul sectiei de votare de la care a fost transmis.

Veti avea acces la un set de date si când spun set de date înseamna ora transmiterii mesajului, numarul de alegatori care s-au prezentat pe lista permanenta din respectiva sectie de votare, numarul de alegatori care au votat pe tabelul suplimentar din sectia de votare, adica alegatori care nu sunt arondati la respectiva sectie de votare, si numarul alegatorilor care au votat cu ajutorul urnei speciale, care nu s-au putut deplasa la sectia de votare, plus suma acestor cifre”, a explicat Marian Muhulet.

Astfel va putea fi monitorizata orice sectie din tara pâna la ora 21.00, ora închiderii urnelor.

La acest proiect lucreaza inclusiv angajati ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie