Mini One Stop Shop – Noul serviciu ANAF destinat unei anumite categorii de contribuabili si operational din 1 ianuarie 2015

 

ANAF a lansat o noua schema denumita Mini One Stop Shop (M1SS), destinata unei anumite categorii de contribuabili, care va deveni operationala din 1 ianuarie 2015, se arata intr-un comunicat al agentiei, remis miercuri redactiei. Potrivit aceleiasi surse, din 1 octombrie 2014, contribuabilii se pot inregistra/inrola in acest sistem.

anaf noua siglaSistemul M1SS este destinat pentru sprijinirea companiilor furnizoare de servicii electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune si televiziune si va permite companiilor sa se inregistreze, sa depuna declaratii si sa plateasca TVA datorat Statului Membru de Consum prin intermediul portalului web pus la dispozitie de catre Statul Membru de Identificare (de obicei Statul Membru in care compania si-a stabilit activitatea economica), se arata in comunicatul ANAF.

„Simplificarea consta in oportunitatea ca respectivele companii sa nu se mai inregistreze in fiecare dintre statele in care datoreaza TVA, dar sa beneficieze de servicii electronice prin intermediul Statului Membru de Identificare. De asemenea, companiile vor fi taxate la rata TVA aplicabila in Statul Membru de Consum”, se mentioneaza in documentul citat.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie