Baroul Dolj sustine actiunea de protest a Corpului de Avocati din Baroul Satu Mare

 

Baroul Dolj a dat publicitatii miercuri, 1 octombrie 2014, un comunicat, semnat de av. prof. univ. dr. Ion Turculeanu – Decan, cu privire la protestul avocatilor Baroului Satu Mare.

baroul doljComunicatul integral:

”Consiliul Baroului Dolj a luat act cu mare îngrijorare de confirmarea de catre Judecatoria Satu Mare a solutiilor de clasare adoptate de Parchetul de pe lânga Judecatoria Satu Mare fata de infractiunea de exercitare fara drept a profesiei de avocat si sustine actiunea de protest a Corpului de Avocati din Baroul Satu Mare.

Consideram ca protestul confratilor nostri din Satu Mare este îndreptatit si justificat, reprezentând un strigat al avocatilor fata de indiferenta autoritatilor legal obligate sa reprime fenomenul “avocaturii paralele” si structurile în cadrul carora acest fenomen se deruleaza în mod organizat.

Situatia creata este deosebit de grava, în masura sa aduca atingere si chiar sa bagatelizeze rolul fundamental pe care avocatii îl asigura în statul de drept si în garantarea respectului si protectiei drepturilor si libertatilor omului.

De asemenea, apreciem ca situatia creata risca sa întretina o stare de ambiguitate referitoare la corpul profesional al avocatilor si la exercitarea avocaturii care, conform Curtii Constitutionale a României, trebuie sa se desfasoare în cadrul organizat al Uniunii Nationale a Barourilor din România, în conformitate cu reguli prestabilite, a caror respectare trebuie asigurata inclusiv prin aplicarea de masuri coercitive, ratiuni care au impus constituirea unor structuri organizatorice unitare si prohibirea constituirii în paralel a altor structuri destinate practicarii aceleiasi activitati, fara suport legal.

Baroul Dolj îsi exprima cu fermitate solidaritatea fata de colegii din Satu Mare si sustine pozitia adoptata de Adunarea Generala Extraordinara a Baroului Satu Mare.

Prof. univ. dr. avocat Ion Turculeanu, Decanul Baroului Dolj”

juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie